“Azərbaycanlı olaraq ən sevdiyim xüsusiyyətimiz, loru dildə desək, qarınqululuğumuz, mədəni dildə desək, hedonistliyimizdir. Heç bir xalqın yemək sevgisi bizimkinə çata bilməz. Biz yeməyi o qədər sevirik ki, bütün romantikliyimiz, fəlsəfəmiz, siyasətimiz, misallarımız yeməklə bağlıdır. Xalq şəlalə dibinə, dağ başına, sahil boyuna sevgilisini aparanda, biz dağ başına, şəlalə dibinə, dəniz sahilinə yemək aparırıq”.
Azinforum.az-ın xəbərinə görə, bunu yazıçı Günel Mövlud bildirib.
“Xalqın alpinistləri dağ zirvələrini fəth edəndə biz kilolarla qarpızı, quzu cəmdəyini, samovarı, manqalı, qab-qaşığı, şişləri, ədyalları dağ başına qaldırırıq ki, orda kabab çəkək, qarpız kəsək, samovar çayı içək. Xalqın fotoqrafları mənzərəli yerləri, şəlalələri, bulaqları, kanyonları çəkib, ölkəsinə turist cəlb edəndə, biz o su hövzələrinin hamısının yanında manqal qoyuruq, kartof külləməsi edirik, samovar tüstülədirik. Bütün bunları edirik və əcəb edirik! Yemək xoşlayan adamdan zərər gəlməz…” – G.Mövlud qeyd edib.